След,като бях баннат и влезнах в форума Ви открих нередни за мен неща. И за да Ви помогна реших да напиша тази тема.
Моля тази тема да не се приема ,като налагане на мнение.Споделям моите виждания. Искам да Ви помогна да си избирате Админи ,които заслужават тази длъжност. Първо да разгледаме:
ОБРАЗЕЦ ЗА КАНДИДАТ АДМИНИ
viewtopic.php?f=12&t=70
Образеца ми хареса , правилата са ясни и точни , но не ми е ясно как за тези 2 месеца ще може да разберете дали кандидата за админ е правилния човек.
За да се сдобиете с кадърни Администратори ,може да промените правилото за двата месеца със следното правило:
Кандидат Админа трябва да има минимум 30 игрални часа в съответния сървър за който кандидатства.
Така , Вие ще опознаете кандидатстващия по-добре.
Сега да обърнем внимание на тема :
Времетраене на бановете спрямо техните причини
viewtopic.php?f=49&t=641
Правилата са добри , но две от тях не ми харесаха. А те са :
"1. Игра с помощни средства(скрипт,хак).
Наказание от Админ: 3дни-7дни - permanent( ban )"
Нека правилото се промени и да се предприема перманентен бан.
"15. Непредоставени Screenshots, напрвени и поискани ви от админа
Наказание от админ: kick, ban до 1 седмица".
Това правило е абсолютно безсмислено за мен. Какво може да разберете от едни снимки? Може да го премахнете. Може да премахнете и темата.Дори този,който е писал правилото е допуснал правописни грешки, а е написано от Администратор с червен ник.
Да се върнем отново на кандидат Сървър Администраторите. Предлагам , след като всеки кандидат Сървър Администратор пусне тема по образеца , да бъде допуснат като Помощник Аднинистратор за определен от Екипа срок.
Всеки Помощник Администратор да има следните привилегии:
1. Права за slay (слей) - може да убие друг играч, който е нарушил правилата по някакъв начин.
2. Права за slap (слап) - в случай, че някой играч играе каше (тоест, стои на едно място без да мърда) ще имат правото да го "побутнете" докато се раздвижи.
3. Права за kick (кик) - ще имат право да изхвърляте играчи от сървъра, по преценка (при нарушение на правилата на сървърите)
4. Всеки Помощник Администратор ще има и следните привилегии:
- Ще виждат всички играчи какво пишат независимо дали са spectаtor, terrorist или counter-terrorist;
- Получават имунитет;
- Всякакъв вид "say" команди (аmx_say, amx_tsay и други);
- Както и достъп то "amxmodmenu".
Всяко действие на Помощник Администратора, трябва да бъде описано в специална тема във форума и да бъде подкрепено със съответните доказателства (снимки и демота).
Така Вие ще можете да се убедите лесно ,дали кандидата заслужава поста Сървър Администратор.
Може да се добави още едно правило за Помощник Администраторите. А то е следното:
Когато в сървъра присъстват Сървър Администратор и Помощник Администратор и Помощник Администратора забележи играч играещ с непозволени средства ,да не предприема никакви други действия освен да предупреди Сървър Администратора относно съмненията си.
Може да добавите още едно правило: Всеки Помощник Администратор допуснат на длъжност Сървър Администратор да е освободен от пускане на доказателства за действията си.
Въпреки ,че Сървър Администратора е освободен от описване на всяко свое действие ,той трябва да носи отговорност за действията си и при определен брой оплаквания срещу него да му бъдат премахвани флагове до връщане към длъжност Помощник Администратор. Ако продължава да нарушава правилата , правата му да бъдат снети.
Надявам се да съм бил полезен с идеите си .

Да добавя , може да направите отделна тема за всеки сървър ,в която играчите да качват доказателства за нарушения на играчи. Така,работата на Екип банове ще бъде по-лека.